Kort nieuws Kunst

K. Michel wint de Awater Poëzieprijs

Door onze kunstredactie

Amsterdam, 24 jan. De Awater Poëzieprijs van het gelijknamige tijdschrift is toegekend aan K. Michel voor Bij eb is je eiland groter (Augustus, 2010). De bundel van K. Michel zit niet bij de genomineerden voor de VSB Poëzieprijs, die woensdag wordt uitgereikt. Over Bij eb is je eiland groter schreef NRC-recensent Ron Rijghard: „Een dichter met ragfijn oog voor het absurdistische en de kronkels in het bestaan.”

Kunstenaar Alan Uglow (69) overleden

Door onze kunstredactie

Amsterdam, 24 jan. In zijn woonplaats New York is donderdag de Britse kunstenaar Alan Uglow overleden. Uglow vestigde zich eind jaren zestig in New York, maar zijn carrière speelde zich vooral af in Europa. Uglow schilderde geometrische, monochrome kleurvlakken met wit als hoofdkleur. In Nederland exposeerde hij bij Galerie Onrust in Amsterdam.

Expositie Monet breekt record

Parijs, 24 jan. Vanavond sluit de expositie van Claude Monet in het Grand Palais. Dit weekeinde was het museum dag en nacht open. De expositie trok sinds eind september 7.000 bezoekers per dag en komt daarmee op een totaal van ruim 900.000 bezoekers, meer nog dan het record van Picasso et les maitres (2008, 784.000 bezoekers). De tentoonstelling kan niet worden verlengd omdat veel bruiklenen terug moeten naar hun eigen musea. (AFP)