Inter verliest voor het eerst onder Leonardo

Inter verloor met 3-1 van Udinese, Napoli en AS Roma wonnen.

De Italiaanse voetbalclub Internazionale heeft gisteren voor het eerst onder de Braziliaanse trainer Leonardo verloren. De Milanezen gingen met 3-1 onderuit bij Udinese. Cristian Zapata, Antonio Di Natale en Maurizio Domizzi maakten de openingstreffer van Inter-middenvelder Dejan Stankovic ongedaan. Inter had de voorgaande vijf duels onder Leonardo, die eind december de ontslagen Rafael Benitez opvolgde, allemaal gewonnen. De geblesseerde Wesley Sneijder speelde niet mee.

Aanvallend bracht Inter veel te weinig in tegen Udinese. En waar de verdediging onder trainer José Mourinho (nu Real Madrid) nog een onneembare horde bleek voor veel ploegen, kon Udinese naar hartelust aanvallen. Het was wachten op tegendoelpunten voor de kampioen van Italië, Europa en de wereld.

Behalve Inter liet ook Lazio Roma belangrijke punten liggen in de strijd om de Italiaanse landstitel. De Romeinen verloren vrij kansloos bij het laaggeklasseerde Bologna: 3-1.

Napoli en AS Roma liepen wel in op koploper AC Milan, dat gisteravond laat nog in actie kwam tegen Cesena. Napoli triomfeerde bij het zuidelijke Bari (2-0), terwijl AS Roma zaterdag te sterk was tegen Cagliari (3-0). Juventus kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij Sampdoria.

Napoli staat nu tweede in de Serie A, op twee punten gevolgd door AS Roma, dat na een zwakke competitiestart de goede vorm heeft hervonden. AS Roma heeft een punt voorsprong op stadgenoot Lazio Roma.

Inter houdt door de nederlaag tegen Udinese een achterstand van zes punten op koploper AC Milan (dat nog speelde toen deze krant naar de drukker ging). Udinese neemt ondanks de zege nog steeds een positie in de middenmoot in. De ploeg staat achtste. Spits Antonio Di Natale (15 treffers) is wel topscorer in de Serie A.

Onderin de Serie A staan de clubs nog dicht bij elkaar. Bari, Bresica, Cesena, Lecce en Catania strijden om directe degradatie te ontlopen. (NRC)