FC Twente wint, Feyenoord verliest

FC Twente heeft gisteren de reeks van negen zeges van FC Groningen in de Euroborg beëindigd. De landskampioen won met 2-1. De Oostenrijker Janko maakte beide treffers en miste nog een strafschop, nadat de Sloveen Matavz de thuisploeg op voorsprong had gezet. Janko scoorde woensdag vier keer tegen Heracles. Hij maakte dit seizoen al veertien competitietreffers.

FC Twente staat tweede met vijf punten voorsprong op Ajax en een punt achterstand op PSV, dat met 3-0 won bij VVV in Venlo. Bouma, Lens en Hutchison scoorden.

Feyenoord bereikte zaterdag een dieptepunt met een 1-0 thuisnederlaag tegen De Graafschap. Broekhoef scoorde vlak voor tijd.

Feyenoord-trainer Been wil geen interviews meer geven aan Megastad FM, uit woede over kritische vragen van de radio-omroep. Megastad FM werd dit seizoen voor vijftigduizend euro mediapartner van Feyenoord en eigenaar van de radio-uitzendrechten. Been laat zich wel interviewen door TV Rijnmond, de vorige mediapartner van de club.