En dit gebeurde ook in het weekend

Lance Armstrong of the U.S. signs in before the 2011 Tour Down Under in Adelaide January 23, 2011. REUTERS/Graham Watson (AUSTRALIA - Tags: SPORT CYCLING)
Lance Armstrong of the U.S. signs in before the 2011 Tour Down Under in Adelaide January 23, 2011. REUTERS/Graham Watson (AUSTRALIA - Tags: SPORT CYCLING) REUTERS

Meyer wint Tour Down Under

Cameron Meyer heeft gisteren de Tour Down Under gewonnen, een etappekoers in Australië. De 22-jarige Australische wielrenner van Garmin-Cervélo hield in de laatste etappe rond Adelaide over 90 kilometer zijn landgenoot Matthew Goss op afstand. Goss moest in de korte slotrit acht seconden goedmaken op Meyer. Al snel had Goss, rijdend voor HTC, twee seconden te pakken bij een bonificatiesprint. Maar in de massasprint bleef hij steken op plaats drie en kwam hij uiteindelijk twee seconden tekort voor de eindzege. De sprint werd gewonnen door de Brit Ben Swift (Team Sky). Lance Armstrong eindigde in zijn laatste koers buiten de Verenigde Staten als 65ste. Na afloop van de rit weigerde de Amerikaan, die de afgelopen weken opnieuw is beschuldigd van dopinggebruik, de pers te woord te staan. Rabobank bezette plaats vier en vijf in de eindstand van de Tour Down Under. De Australische aanwinst Michael Matthews eindigde als vierde op slechts negen seconden van de winnaar. Laurens ten Dam werd vijfde op tien seconden. (NRC)

Bobsleesters op podium bij EK

De Nederlandse bobsleesters Esmé Kamphuis en Judith Vis zijn bij de wereldbekerwedstrijden in Winterberg, die tevens golden als Europees kampioenschap, als vierde geëindigd. Omdat zij achter een Amerikaans koppel finishten, behaalden ze Europees brons. „De eerste run was eigenlijk foutloos”, reageerde Esmé Kamphuis. „Vooral het tweede deel ging heel hard.” De Nederlandse mannen waren minder succesvol in Winterberg. De viermansbob eindigde gisteren op een zeventiende plaats. Edwin en Arnold van Calker, Sybren Jansma en Yannick Grei noteerden een tijd van 1.51,46. Daarmee waren ze 1,31 seconden langzamer dan de Duitse bob. De tweemansbob met Edwin van Calker en Sybren Jansman werd een dag eerder ook zeventiende. (NRC)