En dit gebeurde er nog in het weekend

De evacuatie van de patiënten van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort is zaterdagnacht goed verlopen. Rond 03.00 uur meldde het ziekenhuis op zijn website dat de evacuatie was voltooid. Wanneer patiënten weer kunnen worden opgenomen is nog niet duidelijk. Van de 172 patiënten zijn er 34 naar huis gegaan. Twaalf hartpatiënten en andere patiënten die extra zorg nodig hebben, zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Utrecht. De evacuatie was nodig omdat een brandje in een elektriciteitshuisje vrijdag een stroomstoring had veroorzaakt. Nog onbekend is wanneer de reguliere stroomvoorziening is hersteld. (Novum)

Bij een schietpartij in een café in Roosendaal is zaterdagavond een 38-jarige man uit Sint Willebrord zwaargewond geraakt. Op het moment van de schietpartij waren volgens de politie tientallen mensen in het café aanwezig. De dader is nog voortvluchtig. Het slachtoffer werd rond 22.30 uur neergeschoten en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hij zou buiten levensgevaar zijn. De politie heeft vijftien rechercheurs op de zaak gezet. (Novum)