Een elftal Nederlandse spelers ging Urby Emanuelson voor bij AC Milan

Ajacied Urby Emanuelson (24) is dit weekeinde per direct overgestapt naar de Italiaanse voetbalclub AC Milan. De 24-jarige linkervleugelverdediger tekende vrijdag een contract voor drieënhalf jaar, een dag later werden beide clubs het eens over een directe overgang. Eerst wilde Ajax Emanuelson pas deze zomer laten gaan. De transfersom bedraagt naar verluidt 1,7 miljoen euro. Emanuelson was bezig aan zijn zevende seizoen bij Ajax. Hij debuteerde in 2005 onder trainer Ronald Koeman in het eerste. Hij speelde 172 competitieduels, waarin hij zeventien keer scoorde. Emanuelson is de twaalfde Nederlander die voor Milan uitkomt. De eersten waren Ruud Gullit en Marco van Basten in 1987. Een jaar later volgde Frank Rijkaard. Met dit ‘gouden trio’ won Milan onder meer twee keer de Europa Cup I (nu Champions League), twee wereldbekers en twee landstitels. Harvey Esajas was de minst succesvolle Nederlander. Hij zat in het seizoen 2004-2005 vooral op de tribune en kwam een keer in actie, in een bekerduel. Emanuelson wordt ploeggenoot van Clarence Seedorf, die sinds 2002 bij Milan speelt.