Documentaire: Nederlandse rechter en de bureaucratie in Kosovo

Grote kans dat je gisterochtend nog sliep, toen het Belgische Lichtpunt de documentaire ‘Angela’s Missie’ uitzond. De documentaire gaat over het werk van de Nederlandse rechter Angela Kaptein in Kosovo, en is voor de uitslapers gelukkig in z’n geheel online te bekijken.

Grote kans dat je gisterochtend nog sliep, toen het Belgische Lichtpunt de documentaire ‘Angela’s Missie‘ uitzond. De documentaire gaat over het werk van de Nederlandse rechter Angela Kaptein in Kosovo, en is voor de uitslapers gelukkig in z’n geheel online te bekijken.

Angela Kaptein krijgt in de documentaire, vorig jaar ook uitgezonden door HollandDoc, precies een jaar om in het van Servië afgescheiden Kosovo een rechtbank op te zetten. Ze krijgt er te maken met alle gevoeligheden tussen de verschillende etniciteiten en moet vechten tegen de bureaucratie, en eenzaamheid.

De documentaire laat goed zien met wat voor problemen het nieuwe land te maken krijgt. Zo krijgt de strafrechter te maken met een bijna onslechtbare barriere tussen Noord- en Zuid-Kosovo. In het overwegend Servische noorden mag Kaptein de auto niet verlaten, ondanks haar nieuwsgierigheid naar de mensen daar.

Bekijk de hele documentaire hier bij HollandDoc, en lees een interview met Kaptein hier bij Human.