Woningen doorzocht in verband met brand Moerdijk

Grote rookontwikkeling boven industriegebied Moerdijk. Foto: Brabant 10, www.brabant10.nl

De politie Midden- en West-Brabant heeft vandaag zes woningen in Breda, Etten-Leur, Lage Zwaluwe, Oud-Beijerland en Roosendaal doorzocht. De acties staan in het kader van het strafrechtelijk onderzoek naar de brand bij Chemie-Pack.

Ook een bedrijfspand in Oud-Gastel kreeg bezoek van de politie. Het is nog onduidelijk of de doorzoekingen wat hebben opgeleverd.

CrisisCentrum: 200 gezondheidsklachten Moerdijk
De GGD’s en huisartsen in de omgeving van Moerdijk hebben ruim tweehonderd meldingen van gezondheidsklachten binnen gekregen. Deze houden verband met de brand bij Chemie-Pack op 5 januari. Dit meldt het Nationaal CrisisCentrum.

De meeste klachten betreffen ongemakken aan luchtwegen en huid, hoofd- en keelpijn en prikkende ogen, tong en lippen. Burgers, scholen en kinderdagverblijven meldden zich met vragen over hoe te handelen bij klachten. De helft van de tweehonderd melders in Zuid-Holland-Zuid is daadwerkelijk bezorgd.

Ruim honderd werknemers van de vijftien bedrijven die gehuisvest zijn op het industrieterrein Moerdijk hebben zich gemeld bij de arbodienst. Mogelijk loopt het aantal klachten en meldingen nog op, omdat nog niet alle gegevens zijn verwerkt.