Boek een hotelkamer met klopgeest

L'Hôtel in Parijs. Foto Trazzler.com

Trazzler, een recensiesite voor hotels, adverteert op de website Salon.com met kamers waar het volgens gasten spookt. “Hoor het gehuil van de gevallen soldaten.”

De eigenaar van The Lizzie Borden Bed & Breakfast (Fall River, Massachusett) heeft overigens geen problemen met de macabere advertentie. Op zijn eigen website belooft hij gasten een paranormale ervaring. Een foto van een ‘bijlmoord’ hangt aan de muur, in de eetkamer worden schedels tentoongesteld en wie geen contact met gene zijde krijgt kan de geesten op film terugzien.

Duister verleden
“Elk van deze vijftien hotels heeft een duister verleden”, schrijft Trazzler.com. “Maar het zijn evenzo mooie plaatsen om de nacht door te brengen, zo niet een eeuwigheid. Verschillende gasten hebben gezegd dat in deze hotels de geest waart van iemand die er is omgekomen.”

Het meest gevreesd is Kenmore Inn, een hotel in Fredericksburg, Virginia. In 1862 vielen daar tijdens de Amerikaanse burgeroorlog 17.000 Amerikanen “als herfstbladeren”. Kenmore Inn diende als pub voor de soldaten. “Er zijn geesten hier, zeker”, schrijft Roxi Slemp, een vrouw die er een nacht heeft doorgebracht. “Hoor het gehuil van de gevallen soldaten”, kopt ze boven haar recensie.

Spullen aan de wandel
Het Grand Hyatt Taipei Hotel in Taiwan loopt liever niet te koop met haar verleden. Maar Rose Sélavy merkt fijntjes op dat op dezelfde plek vroeger een Jappenkamp gehuisvest was waar “brute executies” plaatsvonden. Decennia klaagden gasten over “nachtelijke verstoringen”. Spiegeldeuren, windklokkenspelen, vazen en Boeddha-beelden moeten de geesten wegjagen.

In de Three Crowns Hotel in Chagford, een dorpje in het Verenigd Koninkrijk, is het zaak je spullen goed op de bergen in kastjes. “Anders gaan ze aan de wandel”, schrijft gast Binnie Fisher. Ene Mary Whiddon zou daar iets mee te maken hebben. Op 11 oktober 1641 is de jonge vrouw op haar bruiloft doodgeschoten door een minnaar. Daarna nam haar geest een borrel in de Three Crowns.  Soms doet ze de deur voor je open.