Bobsleeërs op podium bij het EK

Edwin van Calker kon geen rol van betekenis spelen bij het EK bobsleeën. Hij werd zeventiende.

De Nederlandse bobsleeërs zijn bij de wereldbekerwedstrijden in Winterberg zeventiende geworden in de viermansbob. Edwin en Arnold van Calker, Sybren Jansma en Yannick Grei noteerden een tijd van 1.51,46. Daarmee waren ze 1,31 seconden langzamer dan de Duitse bob van Manuel Machata.

De wereldbekerwedstrijden in Winterberg golden tevens als Europees kampioenschap. Een dag eerder konden de Nederlanders ook niet van zich doen spreken. De tweemansbob met Edwin van Calker en Sybren Jansman werd ook zeventiende.

De Nederlandse vrouwen presteerden aanmerkelijk beter. Het duo Esmé Kamphuis en Judith Vis eindigde als vierde in de tweemansbob. Omdat een Amerikaans koppel niet aan het EK deelneemt, behaalden ze Europees brons. „De eerste run was eigenlijk foutloos”, reageerde Esmé Kamphuis. „Vooral het tweede deel ging heel hard.” (NRC)