Als zestiger voel ik mij beledigd

Rob Wijnberg laat zich in zijn column ‘vergeetachtigheid’ (18 januari) nogal laatdunkend uit over 50-plussers. Jammer. Als zestiger en abonnee voel ik mij aangesproken zo niet beledigd. Bejaard, fossiel, geraniums, vergrijsden, vroegtijdige dementie, opa, Alzheimer, vergeetachtigheid. Hoeveel clichés kun je in één column proppen? Ik vind het maar goedkoop. Over de standpunten van de 50-pluspartij: AOW-leeftijd blijft 65 jaar én meer 50-plussers aan het werk. Citaat Wijnberg: “Wie daar de contradictie niet in herkent, verraadt een milde vorm van dementie, lijkt me”. Het is Wijnberg kennelijk ontgaan dat 50-plussers in de periode tussen 50 en 65 jaar nauwelijks geschikt werk kunnen vinden. Dementia praecox wellicht?

Cees van den Berg

Den Haag

    • Cees van den Berg