7 redenen om uit te gaan

Sarah Carlier's bijzondere humor.
Sarah Carlier's bijzondere humor.

1 THEATER

Upload Cinema’s Webvideo Awards

Amsterdam: Stadsschouwburg. Tijd: 20.30u. Kaarten: 19 euro. www.ssba.nl & uploadcinema.net

Upload Cinema presenteert in de Stadsschouwburg Amsterdam haar eerste Webvideo Award Show, waarbij in acht categorieën de beste webfilms van 2010 worden gekozen. De awards en het applaus zijn niet voor de makers, maar voor de inzenders van de winnende webvideo’s.

2 UIT ETEN

DiningCity Eetweek

Van 24 t/m 30 januari. www.eetweek.nl

Tijdens de DiningCity Eetweek serveren 400 eetcafés, brasseries en voordelige restaurantjes een hoofdgerecht voor 10 euro. Op www.eetweek.nl vind je een overzicht van alle deelnemende restaurants.

3 THEATER

Rinoceritus door Zomergasten

Arnhem: Theater a/d Rijn. T/m 26 jan, 20.00u. www.zomergasten.nl

De voorstelling Rinoceritus van het acteurscollectief Zomergasten gaat over de absurditeit van het fenomeen identiteit: we willen allemaal uniek zijn, maar toch ook graag ergens bijhoren. Tournee t/m 19 febr (www.generaleoost.nl).

4 FOTOGRAFIE/VIDEO

Sarah Carlier: Daily Whisper

Amsterdam: De Brakke Grond. T/m 27 febr, ma 13.00-18.00, di-vr 10.00-20.30, za 13.00-20.30, zo 13.00-17.00u. Gratis. www.brakkegrond.nl

Daily Whisper is de titel van de eerste grote solo-expositie van de Belgische kunstenaar Sarah Carlier (1981). In haar foto’s en videowerken legt Carlier met een vleugje wrange humor de ingesleten gewoonten van mensen onder het vergrootglas.

5 MUZIEK

Anti-House

Eindhoven: Café Wilhelmina. Tijd: 21.00u. Entree: 7-11 euro. www. cafewilhelmina.nl

Anti-House is een nieuwe groep uit New York rondom Ingrid Laubrock, een van oorsprong Duitse saxofoniste uit de New Yorkse experimentele jazzscene. De muziek die Laubrock voor Anti-House schreef varieert van swing tot fusion. Verder bestaat de band uit gitariste Mary Halvorson, slagwerker Tom Rainey en bassist John Hébert.

6 MODE

Maison de Bonneterie Designer Market

Amsterdam: Maison de Bonneterie. T/m 30 jan. www.amsterdamfashionweek.com/downtown

Bij de Designer Market in Maison de Bonneterie krijgen verschillende aan de Amsterdam International Fashion Week (AIFW) deelnemende ontwerpers de kans om hun nieuwste collecties te verkopen. Onder meer Jan Taminiau, EnD by Eva & Delia en OntFront doen mee.

7 THEATERKAARTEN

SALE in Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal

Leiden. Van 24 t/m 31 jan. www.stadspodia.nl

Om 12.00 uur begint de ‘SALE’ van de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal Leiden. Via de website en de kassa’s van de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal Leiden kun je met een korting van 50 procent kaarten kopen voor een beperkt aantal voorstellingen en concerten tussen januari en juni 2011.