5 redenen om tv te kijken

Tosca Niterink in Walhalla
Tosca Niterink in Walhalla

1 interview

24 uur met...

Ned.3, 20.25-21.20u.

Wilfried de Jong sluit zichzelf 24 uur op met een gast die hij interviewt. Er is geen klok, wel een keukentje, twee bedden en wat fitnessapparatuur. Vandaag te gast: politica Fleur Agema (34), de nummer twee van de PVV.

2 actie

Die Hard: With a Vengeance

SBS6, 20.30-23.10u.

Al honderden keren op tv geweest, maar nog steeds een superieure actiefilm vol uiteenlopende verrassingen. Schurk Jeremy Irons stuurt aangeslagen rechercheur Bruce Willis en diens burgermaat Samuel L. Jackson op vossenjacht door snikheet zomers New York. Niet opgeloste raadsels en incorrect uitgevoerde opdrachten leiden tot explosies. (John McTiernan, 1995)

3 interviews

Tegenlicht: De Wereld na WikiLeaks

Ned.2, 21.00-21.50u.

Wat zijn de voor- en de nadelen van de nieuwe openheid die WikiLeaks voorstaat? Heeft de staat ook recht op privacy? Wat zou het betekenen als vertrouwelijkheid wordt afgeschaft? En hoe is WikiLeaks te plaatsen in de snelle ontwikkelingen van de digitale technologie? Met die vragen gaat nrc.next-hoofdredacteur Rob Wijnberg op bezoek bij drie denkers: cultuurcriticus Theodore Dalrymple, mediafilosoof Derrick de Kerckhove en techniekgoeroe Kevin Kelly.

4 serie

Walhalla

Ned.3, 21.15-21.50u.

Serie over de markante stamgasten van de kroeg Walhalla op de Amsterdamse Wallen. Met o.a. Eva van der Gucht als uitbaatster Robin.

5 docu

Dokument: De risicojongens

Ned.2, 23.00-23.55u.

Tweede deel van een tweeluik waarin documentairemaker Frans Bromet twee jonge Nederlandse ondernemers volgt, die beleggers grote winsten beloven als ze hun geld stoppen in onroerend goed in Montenegro. Vincent en Wladimir denken dat er goed valt te verdienen in vastgoed en besluiten daarom een luxe appartementencomplex te bouwen op Montenegrijnse grond. De kredietcrisis gooit echter roet in het eten. Mogelijke investeerders worden kopschuw.