‘We deden allemaal maar wat’ - lijdensweg Feyenoord duurt voort

“Ik denk dat we als ploeg twijfelden. We deden allemaal maar wat.” Feyenoorder Georginio Wijnaldum sprak na de verloren wedstrijd van gisteravond tegen De Graafschap openlijk over de voortdurende malaise bij de Rotterdammers.

Het was Wijnaldum zelf die twee minuten voor tijd verkeerd dekte bij een corner waardoor ‘Superboer’ Leon Broekhof - tegen de verhoudingen in - winst voor De Graafschap veiligstelde. Nieuw drama in De Kuip: publiek zingt ‘schaam je dood, schaam je dood’, spelers huilend van het veld. Feyenoord verloor voor de tiende keer in de twintig competitiewedstrijden die dit seizoen zijn gespeeld. Slechts vijf keer werd gewonnen. “Ik zie het zeker nog zitten”, aldus trainer Mario Been.

Eerste winst Willem II
Het was dit seizoen nog niet gelukt maar gisteravond wist Willem II dan toch eindelijk te winnen. Vitesse werd met thuis 1-0 verslagen. In Nijmegen liet NEC winst glippen door NAC Breda ver in blessuretijd de 2-2 te laten maken. Heracles-AZ eindigde zoals het begon: 0-0. Vrijdag versloeg ADO Den Haag Heerenveen al met 3-1.