PSV simpel langs VVV, houdt koppositie eredivisie

PSV heeft vandaag geen fout gemaakt in de Eredivisie. De koploper uit Eindhoven won met 3-0 bij VVV-Venlo. Wilfred Bouma, Jeremain Lens en Atiba Hutchison tekenden voor de goals van PSV. Twente won met 2-1 bij Groningen en Roda JC thuis met 3-0 van Excelsior.

In Venlo bleef het maar veertien minuten spannend. Toen was het oudgediende Bouma die PSV op 1-0 zette. Ondanks het veldoverwicht van de Eindhovenaren duurde het tot vlak voor rust voordat de bezoekers de score uitbouwden. In de 45e minuut was het Lens die de 2-0 scoorde. Ook direct na de rust was PSV trefzeker via Hutchison waarna de koploper de wedstrijd op halve kracht uitspeelde. De beste kans op de 4-0 was er vlak voor tijd nog voor Stef Nijland, maar hij miste.

PSV houdt de minieme voorsprong van één punt op landskampioen Twente. Ajax, dat eerder vandaag van Utrecht verloor staat derde op zes punten van PSV, nummer vier FC Groningen heeft nog een punt minder.