Evacuatie ziekenhuis Amersfoort voltooid

De ontruiming wegens gevaar voor herhaaldelijke stroomuitval in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort is afgelopen nacht voltooid. Rond 03.00 uur meldde het ziekenhuis op zijn website dat de evacuatie van 172 patiënten uit locatie Lichtenberg afgerond was.

34 patiënten zijn naar huis gestuurd, de rest is overgebracht naar ziekenhuizen in Nieuwegein, Hilversum en Utrecht en naar twee andere locaties van het MMC in Amersfoort en Baarn. Vrijdag woedde er brand in een elektriciteitshuisje grenzend aan het ziekenhuis. Hierdoor ontstond stroomstoring. Vijf IC-patiënten en vier patiënten van de EHBO werden naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

Pas over paar dagen terug
Het ziekenhuis kan niet garanderen dat de storing het werk van de verplegers de komende tijd niet hindert. Uit voorzorg besloot het ziekenhuis de patiënten daarom te evacueren. Bij de evacuatie zijn ambulancebroeders uit het hele land ingezet.

Volgens de NOS kunnen de patiënten vermoedelijk pas over enkele dagen terug naar Lichtenberg. Het ziekenhuis wil er eerst zeker van zijn dat de stroomvoorziening is hersteld.