COC-prijs naar Erwin Olaf en Amsterdamse politie

Fotograaf Erwin OLAF op het "Het Uitgelaten Boekenbal 2009 " in de Stadsschouwburg Amsterdam. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Nederland. Amsterdam, 10 maart 2009
Fotograaf Erwin OLAF op het "Het Uitgelaten Boekenbal 2009 " in de Stadsschouwburg Amsterdam. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Nederland. Amsterdam, 10 maart 2009 Erwin Olaf op het Boekenbal 2009. Foto NRC Handelsblad / Vincent Mentzel

De Bob Angelo Penning 2011 van het COC is vandaag uitgereikt aan fotograaf Erwin Olaf en het Amsterdamse politienetwerk Roze in Blauw. De prijs gaat naar mensen die zich inzetten voor de rechten van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen.

Erwin Olaf wordt geprezen voor zijn actie tegen homofoob geweld. Het netwerk Roze in Blauw kreeg de penning omdat het de drempel heeft verlaagd voor mensen die aangifte willen doen van geweld tegen homo’s.

Vorig jaar ging de prijs naar voormalig EO-presentator Arie Boomsma voor het aanzwengelen van het debat over homoseksualiteit in orthodox-christelijke kring.

Bob Angelo was de schuilnaam van Niek Engelschman (1913-1988) - oprichter en eerste voorzitter van het COC.