Vitesse zonder sponsor

Vitesse speelt vanavond tegen Willem II zonder shirtsponsor. De voetbalclub uit Arnhem heeft per direct het contract met hoofdsponsor zuka.nl opgezegd. Dat meldt de nummer vijftien van de eredivisie op de eigen website.

De aanleiding voor het opzeggen van het contract is dat zuka.nl betalingsafspraken en andere verplichtingen niet meer nakomt, zo laat Vitesse weten. Internetmakelaar zuka.nl berichtte vlak voor Kerst via twitter al over een breuk. Dat zou echter in goed overleg zijn gegaan.

Vitesse stelt op de website dat de komende tijd wordt bekeken of de sponsornaam nog terugkeert op het shirt van de club. Beide partijen kwamen in januari 2010 een contract voor anderhalf jaar overeen.

Vitesse, dat in augustus 2010 werd overgenomen door de Georgiër Merab Jordania, kocht deze winterstop de Nigeriaan Haruna Babangida ( broer van oud-Ajacied Tijani Babangida). de Spanjaarden Jordi Lopez en Marti Riverola en de Japanner Michihiro Yasuda.