Versterkt silhouet

Hoe maak je een Porsche Cayman nóg extremer? De Italiaanse importeur van het Duitse sportwagenmerk schreef in samenwerking met de website Designboom een wedstrijd uit onder vormgevingsstudenten.

De oproep leverde 1.153 inzendingen uit 86 landen op. De lezers van Designboom mogen tot 31 januari bepalen wie de hoofdprijs wint, een beurs voor een Italiaanse designacademie.

De opdracht luidde om een innovatief en origineel dessin voor de carrosserie te ontwikkelen, dat het silhouet van het coupémodel versterkt. Veel inzenders accentueren met woeste kleuren en patronen het sportieve karakter van de Porsche. Zo niet Qingchang Wang. De Amerikaan wil de Cayman voorzien van porseleinen bloemmotieven. Die contrasteren mooi met de metalen ondergrond, motiveert Wang zijn voorstel. Bovendien zou zijn ‘breekbare’ ontwerp aansporen „om voorzichtig te rijden”.