Slapend rijk worden

Embryolisse, €16,75

Ook ’s nachts moet de vrouw werken – althans, haar huid. Dat staat in de Elle: „Alleen maar omdat jij slaapt, hoeft je huid niet te denken dat ’ie ook achterover kan leunen, werken zal ’ie.” Daartoe aangespoord met een nieuw product van Dior (Cure Peau Neuve 21 nuits) dat 220 euro kost. Ongetwijfeld een miraculeus serum, maar met ruim 7 euro per milliliter weet ik wel wie er ’s nachts doorwerken moet.

Nee, dan het Franse gezinsproduct Embryolisse (letterlijk vertaald: embryozacht!). Zestig jaar geleden ontdekte een dermatoloog van een Parijs’ ziekenhuis de heilzame werking van deze crème met bijenwas en aloë vera. Tot op de dag van vandaag smeren Fransozen deze crème op schrale babybillen, geschoren mannenkinnen, gestresste modellenhuidjes en vermoeide mevrouwengezichten.

Als beautyproduct kun je er alle kanten mee op. Een klein laagje zorgt ervoor dat je make-up beter blijft zitten. Als je het dik op smeert, is het een maskertje en als je het erop smeert en weer eraf haalt, is het opeens een make up-remover.

Dat is slim hè ,van zo’n Fransman. Als je nu ’s avonds te moe of te dronken bent om je gezicht goed schoon te maken, veeg je gewoon een watje met Embryolisse over je ogen. Ben je toch goed bezig. En bovendien klaar om – in de foetushouding – slapend rijk te worden.

    • Monique Snoeijen