selectie zondag

De wortels van de Spaanse flamenco in Podium. Ned. 2, 13.00u. In this photo taken on Friday, Nov. 12, 2010, flamenco dancer Andrea Fernandez performs at Palacio del Flamenco in Seville, Spain. Spain's flamenco dance is among 51 proposals to be considered for inclusion on two UNESCO intangible cultural heritage lists. The Paris-based U.N. organization said that Tuesday Nov. 16 meeting in Nairobi, Kenya, will determine which of the proposals make the final cut. Thirty-one countries on four continents fielded proposals. (AP Photo/Miguel Angel Morenatti)
De wortels van de Spaanse flamenco in Podium. Ned. 2, 13.00u. In this photo taken on Friday, Nov. 12, 2010, flamenco dancer Andrea Fernandez performs at Palacio del Flamenco in Seville, Spain. Spain's flamenco dance is among 51 proposals to be considered for inclusion on two UNESCO intangible cultural heritage lists. The Paris-based U.N. organization said that Tuesday Nov. 16 meeting in Nairobi, Kenya, will determine which of the proposals make the final cut. Thirty-one countries on four continents fielded proposals. (AP Photo/Miguel Angel Morenatti) AP

informatief

Panorama. In april vorig jaar ontplofte boorplatform Deepwater Horizon, geëxploiteerd door oliemaatschappij BP, in de golf van Mexico. Het lek dat geslagen werd, zorgde voor een gigantische milieuramp. BP draait voor de kosten op van het opruimen en de compensatie voor getroffenen. Britse reportage uit 2010 concentreert zich op de gang van zaken bij BP. Canvas, 20.10-21.00u.

India voor beginners. Tiendelige reisreportageserie waarin tien gerenommeerde Belgen de toestand van hun eigen vakgebied gaan onderzoeken in het nieuwe India van de 21ste eeuw. In deze aflevering reisde tv-kok Giovani Oosters naar Hyderabad om er de mysteries van de Indiase keuken te ontdekken. Één, 22.25-23.20u.

documentaire

Podium: Flamenco - goede zang doet pijn. Zoektocht naar de wortels van de flamenco, in de Spaanse stad Jerez de la Frontera. Drie generaties gitaristen laten de specifieke flamenco-stijl van Jerez horen: de buleria. Ned. 2, 13.00-14.00u

Terry Wogan’s Ireland. Eerste deel van tweedelige documentaireserie waarin Terry Wogan zijn oude vaderland Ierland doorreist. Hij begint in Dublin en eindigt in Limerick, waar hij werd geboren. BBC1, 22.00-23.00u

amusement

’t Spaanse Schaep. In de laatste aflevering van deze Nederlandse comedyserie loopt het vakantieseizoen ten einde. Met Pierre Bokma, ook om 22.00u te zien op Nederland 3 in het interviewprogramma 24 uur met... Ned. 1, 21.20-22.10u.

Lie to me. Amerikaanse misdaadserie, met in de hoofdrol Tim Roth. Als dr. Cal Lightman heeft hij een bedrijf dat door de politie wordt ingehuurd om in onderzoeken de waarheid te achterhalen. Dat doen ze door op gelaatsexpressies en lichaamstaal te letten tijdens ondervragingen. RTL 5, 20.25-21.25u.