selectie zaterdag

classic albums behandelt 'Transformer', het tweede soloalbum van Lou Reed. Ned.3, 21.00u. LOU REED FOTO LEX VAN ROSSEN
classic albums behandelt 'Transformer', het tweede soloalbum van Lou Reed. Ned.3, 21.00u. LOU REED FOTO LEX VAN ROSSEN

informatief

Vranckx. Ingelaste reportage over de toestand in Tunesië. Vorige week viel het 23 jaar oude autoritaire bewind van Zine al-Abidine Ben Ali, na protestacties van de bevolking tegen de corruptie, werkeloosheid en onderdrukking. Tunesiërs aan het woord in deze Franse reportage. Canvas, 20.10-20.40u.

Andere tijden. Aflevering 1 van tweedelige reportage over het Amsterdamse politiebureau Warmoesstraat in de jaren 70. Appie Baantjer deed er als rechercheur inspiratie op voor zijn detectiveboeken. In deze aflevering aandacht van de opkomst van heroïne in Amsterdam. Ned. 2, 20.40-21.10u.

Zembla. Reportage over asielzoekers die in Nederland verblijven met een medische aandoening. Artsen van de vreemdelingendienst IND keuren ze om te kijken of behandeling in land van herkomst mogelijk is. Medisch specialisten vinden dat de IND de lat hiervoor al gauw te laag legt. Ned. 2, 22.35-23.15u.

documentaire

Polar bear Alcatraz. Documentaire over Wrangel, een eiland in de Noordelijke IJszee, dat de grootste populatie ijsberen ter wereld heeft. National Geographic, 22.00-23.00u.

amusement

The return of ’Allo, ’Allo. Special over ’Allo, ’Allo, een Britse comedyserie over de Tweede Wereldoorlog. Met een documentaire over de serie die negen jaar lang meer dan 15 miljoen kijkers trok. BBC2, 20.15-22.00u.

Seks & Drugs & Hoog-Barok. Nieuwste theatershow van het muzikale duo Mike Boddé en Thomas van Luyn. Met parodie op ‘te-veel-nootjes-jazz’. Ned. 3, 21.55-23.55u.

sport

Schaatsen: WK Sprint Heerenveen. De Nederlandse afvaardiging bestaat uit Stefan Groothuis, Jan Smeekens, Jan Bos en Kjeld Nuis, die zich afgelopen week nog geplaatst heeft, en Margot Boer, Annette Gerritsen, Laurine van Riessen en Ireen Wüst. Ned. 1, 13.10-17.58u.