selectie radio

klassieke muziek

ZaterdagMatinee - Live. Scandinavisch programma met stukken van Sibelius, Nielsen, Grieg en Stenhammar. Onder meer de Karelia-suite van Sibelius. Martin Fröst speelt Nielsens Klarinetconcert. Uitvoeringen door de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van Michael Schønwandt. Radio 4, 14.15-17.02u.

informatief

Helden van toen. Geschiedenisprogramma. Ben Kolster luistert samen met bekende Nederlanders naar oude geluidsfragmenten. Gast: Max van Egmond (1936). Bas-bariton Van Egmond ontwikkelde sinds 1959 een internationale carrière als zanger van oratoria, liederen, cantates en barokopera’s. Radio 5, 18.00-18.45u.

De overnachting. Interviewprogramma. Oud-Shell-topman Jeroen van der Veer overnacht bij Patrick Lodiers. Van der Veer was van 2004 tot 2009 topfunctionaris bij Shell en is nu vice-voorzitter van een adviescommissie van de NAVO. Radio 1, 0.02-1.02u.