Ontspan je, het kost maar twee minuten

Het leven is hectisch. Misschien heb je een drukke baan, een hypotheek, kinderen en zit je veel te vaak achter je computer te werken. Ontspannen is dan belangrijk, maar ook vaak gewoon weer een verplichting op je drukke ‘to do’-lijst.

Alex Tew, bekend van internetfenomeen Million Dollar Homepage, maakte daarom een website die helemaal gewijd is aan ontspannen.

Zit je gestresst achter je computer, ga dan naar Do Nothing For 2 Minutes. De site valt het best te omschrijven als een moderne zen-oefening: twee minuten lang mag je je muis of toetsenbord niet aanraken. Ondertussen hoor je zachtjes de zee ruisen.

Volgens Tew zorgt de niet-aflatende stroom van informatie, die we dagelijks te verwerken krijgen, ervoor dat onze aandachtsspanne steeds korter wordt en dat dat onze productiviteit in gevaar brengt. Hij hoopt dat een klein zen-momentje op zijn tijd helpt om weer creatief en productief te worden:

“I had been thinking how we spend every waking minute of the day with access to an unlimited supply of information, to the point of information overload. i also read somewhere that there is evidence that our brains are being re-wired by the internet, because we get a little dopamine kick every time we check our e-mail or Twitter or Facebook and there’s a new update. So we’re all developing a bit of ADD. which is probably not great in terms of being productive.”
    • Hans Klis