Kort nieuws voorpagina

‘Betere asielregels in Europa nodig’

Brussel, 22 jan. De uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens over de asielprocedures in Griekenland onderstreept volgens eurocommissaris Malmström (Binnenlandse Zaken) de „dringende” noodzaak Europese asielregels aan te passen. De Commissie wil hogere normen voor alle EU-landen over kwaliteit van opvang voor asielzoekers, procedure en beroepsmogelijkheden. ,,Wij zullen ons aan de uitspraak houden en geen mensen terugsturen”, zei minister Leers (Immigratie en Asiel, CDA). Drie

11.000 studenten op het Malieveld

Den Haag, 22 jan. Op het Malieveld in Den Haag hebben gisteren ruim 11.000 studenten gedemonstreerd tegen de voorgenomen bezuinigingen op het hoger onderwijs. Na afloop was het onrustig op diverse plekken in de binnenstad. Er werden 25 arrestaties verricht. Pagina 5

PVV’er veroordeeld voor mishandeling

Leeuwarden, 22 jan. Lijsttrekker Max Aardema van de PVV-Friesland is in 2003 als politieman veroordeeld tot een geldboete van 200 euro wegens mishandeling van een arrestant. In 2001 zou de brigadier hem volgens de politierechter „op laffe wijze” hebben mishandeld . De PVV Friesland blijft hem steunen.

Sterk resultaat bij General Electric

Rotterdam, 22 jan. De Amerikaanse elektronicagigant General Electric (GE) heeft 2010 afgesloten. Het bedrijf profiteert van betere handelsrelaties met India en China. Pagina 15

Tinkebell vrijuit

Rotterdam, 22 jan. Kunstenaar Tinkebell is gisteren samen met haar galeriehouder vrijgesproken van dierenmishandeling in een project met hamsters. Pagina 11