Jonge vrouwen weten veel van seks, gelukkig maar

Het artikel ‘Vrouwen, dat zijn pas echte seksisten’ (Opinie, 20 januari) van Lisette Thooft vraagt om een weerwoord. Thooft schrijft over vrouwen die van mannen eisen dat ze zich behoorlijk gedragen, terwijl de dames dat zelf niet doen. Haar voorbeelden komen uit de film The Social Network. Ze ontleent haar argumenten dus aan een bedacht scenario. Hoe anders is de realiteit. Het waren de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw dat vrouwen opkwamen voor hun seksualiteit. De man had immers altijd de dienst uitgemaakt op dat gebied. Vrouwen ontdekten het plezier van seks. Hoe heeft zich dat ontwikkeld? De angst is verdwenen, de vrijheid is verschenen. De bezitsdrang waar Thooft over schrijft heeft altijd eerder aan mannen dan aan vrouwen toebehoord. Je hoeft maar aan de crime passionnel te denken. Gelukkig hebben jonge vrouwen kennis over seksualiteit. Is dat jezelf aanbieden? Het is onbegrijpelijk dat iemand vrouwen seksspeeltjes kan noemen. Dat verwacht je eerder van de minister-president van Italië dan van een journaliste.

Cora Duin

Amsterdam

    • Cora Duin Amsterdam