Guur en kil

De temperatuur ligt de komende dagen hoger dan gisteren, maar aangenamer wordt het niet: de wind wordt namelijk ook sterker. In combinatie met de vrij vochtige lucht voelt het dan echt waterkoud aan.

Op de weerkaarten zien we nog steeds een krachtig hogedrukgebied liggen, waarvan het centrum nabij of boven Ierland ligt. Aan de oostflank van dit gebied wordt vanmiddag met een matige wind uit noordwest tot noord veel bewolking meegenomen. Uit die vochtige lucht kan wat motregen vallen. De temperatuur stijgt naar rond 5 graden.

Komende nacht luwt de wind tijdelijk en klaart het wat op. Meteen ontstaan er dan mistbanken. In het binnenland gaat het hier en daar licht vriezen, tot min 2 graden.

Er volgt een kille zondag, waarbij de zon achter nevels verstopt zit en er opnieuw wat lichte regen gaat vallen. De noord- tot noordwestenwind wordt iets sterker, vrij krachtig aan zee, matig boven land. Opnieuw wordt het rond 5 graden.

Maandag en dinsdag verandert er weinig. Het blijft zwaar tot geheel bewolkt met af en toe lichte regen. ’s Nachts ligt het kwik iets boven nul en overdag wordt het rond 5 graden. Pas vanaf woensdag klaart het op, luwt de wind en wordt het iets kouder.