film zondag

Jubal (Delmer Daves, 1956, VS). Deze western werd vrijelijk geïnspireerd door Shakespears 'Othello', waarin jaloezie de onhebbelijkste menselijke emoties naar boven brengt. Met Glenn Ford als Jubal, Ernest Borgnine als zijn baas Horgan (Othello) en Rod Steiger (Iago). Gemaakt in een tijd dat de western psychologisch wat complexer werd. Jubal (1956) Pers: Glenn Ford, Valerie French, Ernest Borgnine Dir: Delmer Daves Ref: JUB001AC Photo Credit: [ Columbia / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

It’s Love I’m after (Archie Mayo, 1937, VS). Romantische ‘comedy of errors’. Bette Davis en Leslie Howard hebben het te druk om met elkaar te trouwen. Maar dan begint Olivia de Havilland zich op te dringen... Één, 14.05-15.35u.

Whale Rider (Niki Caro, 2002, Nieuw Zeeland). Publiekslieveling van het Rotterdamse filmfestival van 2003 is een mild sprookje over een meisje dat uitverkoren lijkt te zijn om leiding te gaan geven aan haar Maori gemeenschap. Maar opa vindt dat alleen mannen dat kunnen. Ned. 3, 15.30-17.0u.

Pulp Fiction (Quentin Tarantino, 1994, VS). Tweede speelfilm van Tarantino kreeg in Cannes de hoofdprijs. BBC 2, 0.25-2.50u.