film zaterdag

The Journey of Natty Gann (Jeremy Kagan, 1985, VS). Sterke Disney-familiefilm is een soms wat sentimenteel avontuur waarin naastenliefde en rechtvaardigheid het van de werkelijkheid winnen. In de crisisjaren doorkruist een ontwapenend, halfverweesd meisje Amerika, op zoek naar haar vader. Onderweg sluit ze vriendschap met een wolf. The Journey Of Natty Gann Year: 1985 Director: Jeremy Paul Kagan Meredith Salenger John Cusack
The Journey of Natty Gann (Jeremy Kagan, 1985, VS). Sterke Disney-familiefilm is een soms wat sentimenteel avontuur waarin naastenliefde en rechtvaardigheid het van de werkelijkheid winnen. In de crisisjaren doorkruist een ontwapenend, halfverweesd meisje Amerika, op zoek naar haar vader. Onderweg sluit ze vriendschap met een wolf. The Journey Of Natty Gann Year: 1985 Director: Jeremy Paul Kagan Meredith Salenger John Cusack Photo12

Basic Instinct (Paul Verhoeven, 1992, VS). Doeltreffende thriller van Verhoeven, die de lessen van Alfred Hitchcock aanpaste aan de hogere tolerantiedrempel van de jaren negentig. Schijnbaar koele, superzinnelijke, intelligente en biseksuele bestsellerauteur Sharon Stone verleidt detective Michael Douglas, die onderzoekt of zij haar minnaar heeft vermoord. RTL7, 22.05-0.30u.

Factotum (Bent Hamer, 2005, VS/Frankrijk/DuitslandZweden/Noorwegen). De stijl die de Noorse regisseur Hamer heeft gevonden om Charles Bukowski’s tweede roman (1975) te verfilmen komt aardig in de buurt van het proza van de non-conformistische schrijver-drinker. We zien episodes uit het leven van Chinaski, die van baan naar baan en bar naar bar trok. Ned. 2, 0.35 2.05u.