Emanuelson per direct naar AC Milan

AC Milan's Brazilian forward Robinho (front) fights for the ball with Ajax's midfielder Urby Emanuelson during their Champions league group G football match on December 8, 2010 at San Siro stadium in Milan. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Emanuelson in duel met zijn toekomstige teamgenoot Robinho. Foto AFP / Olivier Morin

UPDATE 13.40:Emanuelsons zaakwaarnemer Giorgio Berkleef bevestigt aan persbureau Novum dat de voetballer per direct overstapt naar AC Milan. Over de hoogte van de transfersom kon Berkleef niets zeggen.

Urby Emanuelson vertrekt per direct bij Ajax om de verdediging van AC Milan te versterken. Hij tekent een contract van 3,5 jaar bij de rossoneri. Dit meldt Voetbal International.

Een woordvoerder van Ajax wilde het nieuws niet bevestigen. Hij benadrukte dat er niks officieel is tot het op de Ajax-website staat. Inmiddels heeft de zaakwaarnemer van Emanuelson wel aan persbureau Novum bevestigd dat de voetballer per direct overstapt naar AC Milan. Eerder tekende hij al een contract voor 3,5 jaar bij de club uit Milaan.

“Het liefst wilde ik het seizoen afmaken bij Ajax en kampioen worden, maar zo’n kans kan ik natuurlijk niet laten lopen.” - Emanuelson volgens De Telegraaf

Bij een vertrek van de Amsterdammer in juli zou Ajax geen transfersom krijgen. In de jaren negentig van de vorige eeuw vertrokken meer Ajacieden transfervrij naar Milaan, zoals Edgar Davids, Michael Reiziger, Patrick Kluivert en Winston Bogarde.

    • Peter van der Ploeg