Cor van Zadelhoff

Illustratie Anje Jager

Wie is de man van de week?

Cor van Zadelhoff (72), de grootste makelaar van kantoorpanden in Nederland.

Want?

Wat denk je? Het World Economic Forum begint woensdag. Dat is het jaarlijkse feestje in Davos van chief-executives, politiek leiders en staatshoofden. Vijf dagen lang workshops, toespraken, netwerken, skiën.

Maar dan is Ben Verwaaijen, de bestuursvoorzitter van Alcatel-Lucent toch de man van de week? Hij zit in het bestuur van ‘Davos’?

Dat mag zo zijn. Maar Cor van Zadelhoff is de grootste...

Hij is wel lang, ja, 1.97 toch?

Dat ook, maar hij is ook de grootste feestvierder. In Nederland staat hij bekend om zijn grote partijen. Het exclusiefste feestje, de Polo Picknick, is bij hem thuis. Gewoon op het gras van zijn landgoed in de gemeente Stichtse Vecht. En in Davos organiseert hij de kegelwedstrijd.

Dacht dat de Soiree van organisator Klaus Schwab het hoogtepunt was?

Voor buitenlanders wel, ja. Die staan in de rij. Maar voor Nederlanders is de Hollandse Avond van Cor van Zadelhoff op zaterdag the next best.

Vertel ...

Nou, de pret begint in de bus naar Klosters, een bergdorp naast Davos. Dan is er een borrel, een diner en de kegelwedstrijd dus. De winnaar wint een strijkijzer of een jaar gratis pindakaas.

Goh leuk.

Nou ja, een verzetje mag wel tussen al die lezingen door. Want verder is ‘Davos’ hard werken. Dit jaar is het thema ‘Shared norms for the new reality’. Zie het als een megabrainstorm voor de groten der aarde.

Mooi dat een boerenzoon bij die groten hoort.

Cor van Zadelhoff is de derde zoon van een boerengezin met acht kinderen. Toen hij eind jaren zestig zijn makelaarsbedrijf begon, wilde hij dat binnen vijf jaar iedereen hem zou kennen.

Dat is goed gelukt.

En of. En we zijn voorlopig niet van hem af. Zijn overgrootvader werd 74, zijn grootvader 84, zijn vader 94. Cor wil 104 worden. Met het oog op zijn toekomst is hij lid geworden van de Taskforce Ouderen en Arbeid. Want, zegt hij, ook als je senior bent, komt na een jaar het reizen en golfen je de strot uit.

Skiën en kegelen in Davos dan maar.

Precies.