Babyslingeren op z’n Russisch

Een beetje kinderbescherming slaat waarschijnlijk snel uw deur in als blijkt dat uw baby dagelijks rongeslingerd wordt als vers pizzadeeg. Maar het schijnt gezond te zijn voor het kind.

In onderstaande video zien we Lena Fokina. Lena is een Russische baby-yoga-lerares. Haar ‘dynamische gymnastiek’ ziet er nogal afschrikwekkend uit, maar de kinderslingeraar zelf, overigens woonachtig in Egypte, beweert dat kinderen die op haar manier rondgezwaaid worden sterker opgroeien. De baby’s worden er mobieler, vrijer en onafhankelijker van, zegt Fokina.

De Russin meent dat ouders en kind harmonieuzer met elkaar omgaan, als de jongere van die twee af en toe een zwieper krijgt. Russen schijnen het al decennia te doen met hun pasgeborenen. Toch kijkt niet iedereen graag naar Fokina’s techniek: Youtube haalde de video uit de lucht omdat die te schokkend zou zijn.

Fokina zegt tegen website DadWagon, die haar ondervroeg over de slingerpraktijken, dat de baby uit het filmpje in elk geval alle ledematen nog heeft en kerngezond is. Een pak van ons hart.

“The child was born in the Black Sea region. Her name is Platona, and she was two weeks old when we took that video. We have a lot of children like her here. They are early readers, singers, talkers, swimmers. You haven’t seen anything like it anywhere!! And there’s swimming with dolphins, scuba diving with them… Come to Dahab!”

Bekijkt u de video (op het net gezet door de vader van de baby) met die opmerking in het achterhoofd.