Alternatief voor vlees: meelwormquiche en loempia’s met sprinkhaan

Insecten eten. In de Arabische en Latijns-Amerikaanse wereld is dat heel gebruikelijk, maar in Nederland niet. Althans, nog niet, want de Universiteit Wageningen is bezig dat te veranderen. Studenten maken daar sinds kort onder meer meelwormquiche en gebakken sprinkhaan. Het project, onder leiding van professor Arnold van Huis, trekt wereldwijd de aandacht.

Zo maakte het Indiase ND-TV de volgende reportage in Wageningen:

Voordeel van het eten van insecten is dat het heel milieuvriendelijk is. Insecten produceren immers veel minder mest dan bijvoorbeeld koeien of varkens en stoten dus minder broeikasgassen uit. Ook hebben ze veel minder water nodig.

Het is misschien een gek idee, maar wellicht eten wij Nederlanders in de toekomst de volgende gerechten:

Een quiche van meelwormen. Foto Reuters.Een quiche van meelwormen. Foto Reuters.

Meelwormpralines. Foto Reuters.Meelwormpralines. Foto Reuters.

Loempia’s gevuld met sprinkhanen. Foto Reuters.Loempia’s gevuld met sprinkhanen. Foto Reuters.

Geroosterde sprinkhanen. Foto Reuters.Geroosterde sprinkhanen. Foto Reuters.