Zo krijg je een sneeuwpop in de woestijn

Saleh, het jongste broertje van Amna al-Haddad, een meisje uit Bahrein, had nog nooit sneeuw gezien. In dit woestijnachtige golfstaatje, ingeklemd tussen Saoedi-Arabië en Qatar, wordt het ‘s winters niet kouder dan 14 graden en ‘s zomers bereikt het kwik temperaturen van boven de 40 graden celsius.

Daarom liet Amna een berichtje achter op de Facebook-pagina van The Sparks Lab, een team van Panasonic dat zich bezighoudt met het promoten van de milieuvriendelijke producten electronicafabrikant:

“Snow never falls in Bahrain, so I would like to show my little brother his very first ‘snow’.”

De jongens van Sparks hadden nog wat nieuwe isolatiepanelen liggen die ze graag wilden uittesten, dus besloten ze de wens van Amna werkelijkheid te maken. Ze maakten een sneeuwpop in Japan - het hoofdkantoor van Panasonic is gevestigd in Kadoma, Japan - en pakten hem in. Let wel: in een doos zonder koelsysteem.

Na een reis van veertig uur en ruim achtduizend kilometer bereikten Sparks en de ingepakte sneeuwman hun bestemming. Hier wachtten Amna, Saleh en klasgenootjes van de Abdul Rahman Kanoo International School hen op.

Niet alleen zag Saleh voor het eerst sneeuw in zijn leven, maar kon hij het ook vasthouden nadat het warme welkom ontaardde in een groots sneeuwballengevecht in de woestijn.

    • Hans Klis