Waterkoud

Het weer ondergaat de komende vier dagen geen wijzigingen. De wind blijft in de noordwesthoek zitten en voert geregeld regenstorinkjes aan. Het vriest ’s nachts alleen bij opklaringen.

Vanochtend passeerde een front waarachter minder koude lucht opdrong en dat veroorzaakte in vooral de noordelijke provincies ijzel en een beetje sneeuw. Verder kwam regionaal dichte mist voor.

Vanavond kan in Zuid-Limburg vanwege datzelfde, wegtrekkende front wat sneeuw vallen, de rest van het land krijgt met enkele opklaringen te maken. Plaatselijk kan echter weer mist ontstaan. Vannacht daalt de temperatuur in het binnenland tot het vriespunt.

Morgen blijft het in de zuidelijke provincies lang bewolkt met eerst wat gemiezer en in Zuid-Limburg mogelijk nog even lichte sneeuwval. In de rest van het land is het droog en breekt op steeds meer plekken de zon door, het eerst op de Waddeneilanden. Met een hooguit matige noordelijke wind wordt het maximaal 5, 6 graden, in Zuid-Limburg 4 graden.

In de nacht naar zondag worden opklaringen verwacht, waardoor het in het binnenland een graad kan vriezen. Zondag overdag raakt het bewolkt met mogelijk wat gemiezer. De temperatuur stijgt tot rond 6 graden. Dit weer houden we begin volgende week. ’s Nachts vriest het dan net niet.