Politie vreest ordeverstoringen bij studentendemonstratie Den Haag

Radicale groepen willen de studentendemonstratie in Den Haag vandaag aangrijpen om de openbare orde te verstoren door zich te mengen tussen de demonstranten en de confrontatie te zoeken. Dat zegt de Haagse politie vandaag.

De organiserende Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) weet niet uit welke hoek die dreiging dan zou komen, bericht persbureau Novum.

Politie, justitie en de gemeente zeggen maatregelen te hebben genomen om de verstoringen te voorkomen. Om wat voor maatregelen het gaat is onduidelijk. Daarnaast heeft de LSVb zelf een ordedienst van vierhonderd man op de been die in contact staat met de politie.

Op twitter heerst irritatie over de berichten over mogelijke ongeregeldheden en dus ook mogelijk geweld van de politie:

Bij de protestactie tegen bezuinigingen op het hoger onderwijs worden zo’n vijftienduizend deelnemers verwacht. Via Facebook hebben zich al zo’n tienduizend mensen aangemeld, meldt de LSVb. De demonstratie begint om 13.00 uur op het Malieveld. Een aantal politici zal de studenten toespreken.

De NS adviseert reizigers vanaf Den Haag Centraal en Den Haag HS om voor 15.30 uur of na 17.30 uur te reizen in verband met de te verwachte drukte op stations na de manifestatie.