Voorkeur

Filmfestival

Rotterdam

Het International Film Festival Rotterdam is veertig en voor kinderen is er in het programma Not Kidding van alles te doen. Elke dag zijn er vijf onderdelen: ‘Whiteboard Jungle’ met digitale schoolborden geanimeerde dia’s, websites, kunstwerken, fotoreportages, korte films, waar je gewoon naar kan kijken, maar waarbij je ook interactief kan zijn. ‘Kids in Space, kinderopvang voor 4-7 en 8-12 jarigen met heel veel films. ‘Kitchen Secrets’, filmworkshops door kunstenaars. ‘TV Dinners’ vers klaargemaakte maaltijden in een gezellige huiskamer met films. ‘Parental Guidance’ voor de wat oudere kinderen; lekker in de kussens naar films, muziek en dans kijken.

Van 27 jan t/m 5 febr. Inl www.iffr.nl

Lowiekes Filmfestijn

Utrecht

Nick Renooij, presentator en journalist bij het Jeugdjournaal, vertelt over zijn werk en geeft ons een kijkje in zijn keuken op zondag 23 januari 11u30 op ‘Lowiekes Filmfestijn’. Daarna wordt er gekeken naar Ratatouille, een animatiefilm over een rat die een beroemde Franse kok wil worden.

Inl www.lowieke.nl

Vogels in de winter

Velzen-Zuid

Zondag 23 januari kan je met een gids mee op zoek naar vogels bij informatieboerderij Zorgvrij in Spaarnwoude. Hij vertelt je wat de verschillen zijn tussen een koolmees, pimpelmees, vink en boomklever.

Start: 13u, de wandeling is alleen voor kinderen. Ouders kunnen tegelijkertijd naar een lezing over vogels. Res. niet nodig. Informatieboerderij Zorgvrij, Genieweg 50. Inl www.ivn.nl/zuidkennemerland.

Dino’s

Leeuwarden

De hele binnenplaats van Natuurmuseum Fryslân staat vol met dino's; er zijn skeletten op ware grootte en levensechte modellen van de Protoceratops en een Velociraptor. En hoog in het museum hangen de vliegende exemplaren zoals een Pteranodon. Er zijn ook klauwen en tanden, eieren en nesten.

Inl www.natuurmuseumfryslan.nl