Uitgelicht

Pictured L-R: Elizabeth Swan (Keira Knightley) and Captain Jack Sparrow (Johnny Depp), in a scene from PIRATES OF THE CARIBBEAN: AT WORLD'S END, directed by Gore Verbinski and produced by Jerry Bruckheimer, from a screenplay written by Ted Elliott & Terry Rossio.

Film

Pirates of the Caribbean: At World’s End (Gore Verbinski, 2007, VS). Ook in het derde deel van de Pirates-cyclus – die het genre van de piratenfilm combineert met dat van de fantasy – overheerst het spektakel, met grote zeegevechten, monsterlijke transformaties en plotseling opdoemende watervallen. Johnny Depp speelt een piraat die poseert als rockster. Ook met Keira Knightley en een bijrol van Keith Richards. SBS6, 20.30-23.45u.

Switch (Blake Edwards, 1991, VS). Erfgenaam van Billy Wilder en Ernst Lubitsch zaagt van dik hout planken in komedie die seksegebonden rolpatronen bespot. Verschrikkelijke macho wordt bij de hemelpoort teruggestuurd om, in de gedaante van een beeldschone vrouw, op aarde één vrouw te vinden die werkelijk om hem/haar geeft. Fraaie hoofdrol van Ellen Barkin. RTL8, 20.30-22.30u.

Bad Company (Damian Harris, 1995, VS). Niet met gelijknamige film van Robert Benton uit 1972 te verwarren thriller vol dubbelspionage lijkt toegesneden op staaltje interraciale seks. Ex-CIA-agent Laurence Fishburne treedt in dienst van Ellen Barkins particuliere spionagebedrijf, een dekmantel van de CIA.Eén, 23.40-1.25u.

Kebab Connection (Anno Saul, 2004, Duitsland). Mede door de Turkse Duitser Fatih Akin (Gegen die Wand) geschreven multicultikomedie is een combinatie van Romeo en Julia en een moderne zedenschets. Turkse Ibo wil filmregisseur worden en de eerste Duitse kungfufilm maken, maar hij heeft ook een Duits meisje zwanger gemaakt. Dat staat zijn droom in de weg. Plezierige publieksarthousefilm met een vrolijke, lichte toon.Ned.2, 23.15 0.43u.

Point Break (Kathryn Bigelow, 1991, VS). Politiethriller waarin undercoveragent Keanu Reeves zich onder stoere surfers begeeft. BBC 1, 0.35-2.25u. Zie Zien op tv.

Actualiteiten

EenVandaag. Over het tv-programma The Voice of Holland. Anders dan in andere talentenjachten bleken in dit programma alle deelnemers te kunnen zingen. Het programma is razend populair. Ook de locatie is anders: de show wordt opgenomen in een grote studio in Ede. Om 18.30u het wekelijkse gesprek met de minister-president. Ned.1, 18.15-18.40u.

Uitgesproken VARA. Opnieuw aandacht voor de 14-jarige Sahar uit Sint-Annaparochie. Zij en haar familie mogen van de rechter in Den Bosch voorlopig niet worden teruggestuurd naar Afghanistan. Daarnaast een reportage over de studentenprotesten tegen de bezuinigingen op het onderwijs.Ned.2, 20.25-20.55u.

Nieuwsuur. De voorgenomen missie naar Afghanistan roept bij veel politieke partijen vragen op. Vandaag kregen zij van topmilitairen antwoorden. En: Midden- en Oost-Europese mannen die naar Nederland kwamen om te werken leiden, nu ze hun baan kwijt zijn, een dakloos bestaan.Ned.2, 22.00-22.45u.

Informatief

De Wandeling. Interviewster Hella van der Wijst loopt een eindje op met Loudy Nijhof, wier zoontje Alaya weer terug in Nederland is nadat hij door zijn vader naar Tunesië was ontvoerd.Ned.2, 18.25-18.55u.

De wereld draait door. Met Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman en een optreden van singer/songwriter Tommy Ebben. Marc-Marie Huijbregts is tafelheer. Ned.3, 19.30-20.25u.

LSD – Vom Trip zur Therapie? Documentaire over de geschiedenis van het in de jaren 60 geliefde hallucinogene roesmiddel en eventuele nieuwe medische toepassingen van deze synthetische stof. Hersenonderzoek heeft aangetoond dat een niet-hallucinerende versie van lsd dienst kan doen als pijnstiller en bij stervensbegeleiding. Arte, 21.45-22.35u.

Pauw & Witteman. Journaliste en Afghanistan-deskundige Bette Dam blikt vooruit op de hoorzitting van de commissie voor Buitenlandse Zaken over de politietrainingsmissie in Afghanistan. En het Verwey-Jonker Instituut wil onderzoek doen naar lijfstraffen tijdens Koranlessen, maar moskeeën willen daar niet aan meewerken. Schrijver Abdelkader Benali reageert. Ned.1, 23.00-0.00u.

Amusement

Flikken Maastricht. Politieserie. In de stal van een zorgboerderij wordt het lijk van Melcher, een jongen met het downsyndroom, gevonden. De rechercheurs (Angela Schijf en Victor Reinier) moeten zien te achterhalen wat er is gebeurd en dat is niet eenvoudig met de ongewone getuigen (o.a. Tygo Gernandt) die ze tot hun beschikking hebben.Ned.1, 20.30-21.30u.

The Voice of Holland. Finale van talentenjacht. Vier kandidaten strijden om de eindoverwinning. RTL4, 20.30-22.30; bekendmaking uitslag 23.05-23.35u. Zie ook pagina 17.

De TV Kantine. Programma van Irene Moors en Carlo Boszhard waarin bekende Nederlanders worden gepersifleerd.RTL4, 22.30-23.05u.

Dornröschen erwacht. Televisiefilm. De succesvolle pianiste Juliane heeft na een auto-ongeluk drie jaar in coma gelegen. Als ze is bijgekomen en weer op de been krabbelt lijdt ze aan geheugenverlies. Was het ongeluk een poging tot zelfdoding? Waarom heeft haar echtgenoot hun huis verkocht en waarom doet dochter Antonia zo afwijzend? Langzamerhand ontdekt Juliane dat ze niemand vertrouwen kan: haar man niet, haar dokter niet, zelfs hartsvriendin Inga niet.ARD, 23.30-1.00u.

Sport

79e Rallye Monte-Carlo. Verslag van de laatste drie proeven in de autorally van dit jaar. De routes voeren over de Col de Perty, de Col St. Jean, de legendarische Col de Turini en als laatste de Col de la Porte. Eurosport, 18.45-20.45u en 23.00-1.00u.

Australian Open. Samenvattingen van de afgelopen dag gespeelde wedstrijden op het tennistoernooi in Melbourne. Ned.3, 23.20-23.45u; Canvas 1.00-2.00u. Rechtstreekse verslagen van vandaag op Eurosport, 1.00-9.00u.