Tracks

Big Boi en The Black Keys

Black Bug

Dj Wick-It maakte een ‘mash up’ van liedjes van rapper Big Boi, met nummers van het rauwe bluesrockduo The Black Keys. Het resultaat, zoals te horen in Black Bug, is een soort westernhop, met vrolijke raps van Boi en de woestijnsound van de Keys.

Hester Carvalho

Funxhiphop.nl, zoek op ‘Big Boi en Black Keys’

Tribes

We were children

De (onvermijdelijke?) grungerevival komt niet uit Seattle, maar uit Noord-Londen. De bandleden van Tribes dragen lang haar en ruitjesoverhemden, zijn fans van Sonic Youth en Pavement, maar laten ook de Britse invloed van Mott The Hoople toe in hun gruizige gitaarrock.

jan vollaard

Nog niet te zien op YouTube, wel te horen op Myspace.com/tribesband

Jonny

Candyfloss

Het glazuur springt van je tanden bij deze zoete suikerspinnenclip van de zangers van Teenage Fanclub en Gorky’s Zygotic Minci in het gelegenheidsproject Jonny. Samen streven ze naar het perfecte popliedje, met de overduidelijke invloed van Big Star en Shocking Blue’s Venus. Het album verschijnt op 14 februari.

Jan vollaard

youtube.com/ watch?v=0yhaEch_Iuc