Rotterdam zoekt nieuwe slotfilm IFFR

The Kings Speech wordt niet de slotfilm van het Film Festival Rotterdam. Producent The Weinstein Company verbiedt dat. Volgens Dirk de Lille van distributeur Paradiso gaat Weinstein, bekend om harde, succesvolle Oscarcampagnes, voluit voor de hoofdprijs: de Oscar voor de beste film. „Het draaiboek voor de internationale roll-out is nu heel strak. Jammer voor ons, want slotfilm van Rotterdam is voor de lokale distributie heel belangrijk.” Volgens De Lille zal ook hoofdrolspeler Colin Firth, de grote favoriet voor de Oscar voor beste acteur, komende maand druk moeten lobbyen in Los Angeles. Daardoor vervalt ook het bezoek van Firth aan Nederland. The Kings Speech gaat over de Britse koning George VI die aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog zijn stotterprobleem overwint.