op nrcnext.nl

Als je elders was geboren...

Wat nu als je niet in Nederland maar in België was geboren? Dan had je tweederde meer kans werkloos te worden en verdiende je bijna zeven procent minder. Op basis van onderzoeken en statistieken stelt IfItWereMyHome.com je in staat twee landen met elkaar te vergelijken om te zien hoe je daar zou hebben geleefd.

Het plaatje is altijd mooier

Iedereen heeft het weleens meegemaakt: je boekt een hotel dat er op de foto prachtig uitzag. Eenmaal gearriveerd blijkt het zwembad veel kleiner en staat er plots een paal voor je raam. Reisbureau Oyster doet het anders: het bezoekt hotels en neemt foto’s van hoe het er écht uitziet. Op de website staat ze naast de foto’s die voor marketing van het hotel gebruikt worden. De verschillen zijn meestal grappig en soms ronduit schandalig.