Nieuw

Michiel Schierbeek

Galerie Wetering in Amsterdam toont sculpturen van Michiel Schierbeek. Als verkeersdeelnemer is Schierbeek geïnteresseerd in de constante verkeersstroom van logistieke bewegingen: het opstijgen en landen van vliegtuigen, het varen van vrachtschepen en het voortrazen van vrachtverkeer. Vormen als rotondes, cirkels en ellipsen staan voor denkbeeldige banen. Zijn recente werk concentreert zich op de continuïteit en eindeloosheid van de verkeersbewegingen: een kat die in zijn eigen staart bijt.

22 jan t/m 19 febr. Lijnbaansgracht 288. Inl: www.weteringgalerie.nl

Pieter Lemmens

Nieuw Dakota in Amsterdam toont een overzicht van de maatschappijkritische kunstenaar Pieter Lemmens. De geschreven teksten op de doeken zijn reflecties op geloof, politiek, kunst en economie. Tijdens de de tentoonstelling zal Lemmens een vloertekening maken. De vloer wordt na afloop van de expositie in stukken gehakt en geveild.

23 jan t/m 6 maart. Ms. van Riemsdijkweg 41b . Inl: www.nieuwdakota.com

Chto Delat?

Het Russische collectief Chto Delat?, bestaande uit kunstenaars, filosofen en schrijvers met een linkse signatuur, is actief sinds 2003. In Smart Project Space in Amsterdam geeft het collectief met lezingen, cijfers, performances en installaties een kritische reflectie op de dagelijkse realiteit in Rusland.

22 jan t/m 13 maart, Arie Biemondstraat 111. Inl: www.smartprojectspace.net

Alain Delorme

De Franse fotograaf Alain Delorme presenteert in Galerie Brandt in Amsterdam zijn nieuwe serie Totems. In de straten van Shanghai richtte Delorme zijn camera op straatverkopers die hun koopwaar onwaarschijnlijk hoog opstapelen op fietsen en handkarren.

22 jan t/m 27 febr, Prinsengracht 799. Inl: www.galeriebrandt.com