Nelisse en Salzburg uit elkaar

Maar andere voetballers vinden in transferperiode een nieuwe club.

Robin Nelisse is na tweeënhalf jaar vertrokken bij Red Bull Salzburg. Vanwege aanhoudend blessureleed hebben de aanvaller en de club besloten uit elkaar te gaan. De 32-jarige voetballer kwam in zijn eerste seizoen in Oostenrijk nog tot 32 wedstrijden voor de ploeg van trainer Huub Stevens, waarin hij twaalf keer scoorde. Daarna ging het bergafwaarts. Vorig jaar heeft Nelisse nog maar acht keer gespeeld bij Salzburg en dit seizoen kwam hij helemaal niet in actie door een knieblessure.

Richard Knopper kan zijn carrière vervolgen bij PSM Makassar in Indonesië. De 33-jarige Hagenaar ziet een mooie kans bij de nieuwe club van de Nederlandse trainer Wim Rijsbergen. De middenvelder maakt komende week kennis met PSM. Knopper zat sinds de zomer zonder werkgever, zijn contract bij ADO Den Haag werd niet verlengd. Knopper: „Ik ben nog nooit in Azië geweest. Ik vind het een voordeel dat Wim Rijsbergen er trainer is. Hij klonk erg enthousiast. Het voetbal in Indonesië is enorm in ontwikkeling. Er is een nieuwe competitie ontworpen met negentien clubs. Die ziet er professioneel uit. ”

Mateja Kezman vervolgt zijn loopbaan bij South China uit Hongkong. De voormalig topscorer van de eredivisie speelde na zijn succesvolle periode bij PSV achtereenvolgens bij Chelsea, Atletico Madrid, Fenerbahce, Paris Saint Germain en Zenit Sint Petersburg. (Novum)