Kort nieuws Sport

Zege voor Federer, nederlaag Henin

Melbourne, 21 jan. Tennisser Roger Federer heeft zich met gemak geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open. De Zwitserse titelhouder won van de Belg Xavier Malisse (6-3, 6-3 en 6-1). Ook Novak Djokovic plaatste zich, na opgave van Viktor Troicki na de eerste set, die Djokovic met 6-2 had gewonnen. Justine Henin werd in de derde ronde uitgeschakeld door Svetlana Kuznetsova (6-4 en 7-6 (8)). De Belgische was vorig jaar nog verliezend finalist bij haar comeback. Caroline Wozniacki versloeg Dominika Cibulkova (6-4 en 6-3). (Novum)

Mentsjov en Sastre niet naar de Tour

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 21 jan. Wielertoppers Denis Mentsjov en Carlos Sastre zullen dit jaar niet in de Tour de France te zien zijn. Hun ploeg Geox-TMC kreeg geen wildcard van de ASO, de organisator die de uitnodigingen gunde aan de Franse ploegen Cofidis, Europcar, Francaise des Jeux en Saur-Sojasun. De Rus Mentsjov haalde vorig jaar in dienst van Rabobank de derde plaats in de Tour en won in 2009 de Ronde van Italië. De Spanjaard Sastre is de Tour-winnaar van 2008. Ook de Nederlandse ploeg Skil-Shimano kreeg geen wildcard voord de Tour, die start op 2 juli in de Vendée.

Afdaler Grugger bij ski zwaargewond

Kitzbühel, 21 jan. De Oostenrijkse skiër Hans Grugger is gisteren zwaar ten val gekomen bij een training in Kitzbühel. Hij liep hersenkneuzing en letsel aan zijn borst op en is overgebracht naar het universiteitsziekenhuis van Innsbruck. De 29-jarige skiër was volgens de Oostenrijkse skibond ÖSV niet bij kennis toen hij werd afgevoerd. Grugger heeft hersenoperatie ondergaan en is in kunstmatige coma gebracht. (Novum)