Het regent geld... in mijn dromen

Studenten die te lang over hun studie doen, moeten een boete gaan betalen. Drieduizend euro.

Ho, momentje, waarrr had ik die geldboom nou ook alweer gelaten? Oh nee, die had ik niet.

Alarmbellen. Ik heb de scriptie van mijn eerste studie een jaar uitgesteld, omdat ik in China, waar ik nu studeer, voorwerk wil verrichten. Bij terugkomst ben ik voor mijn eerste studie direct aan de beurt: drie-dui-zend euro, kassa! Voor mijn tweede studie kan ik ook al een extra jaar noteren. Weg is ook het plannetje om eindelijk eens die stage te gaan doen.

Waar ga ik geld vandaan halen om mijn bachelorstudies af te maken? En als dat lukt, waar ga ik daarna geld vandaan halen voor mijn masterstudie?

De stufi brengt weinig uitkomst – die vervalt immers al na vier jaar. Een bijbaan? Beter van niet, met mijn rooster betekent dat alleen maar meer studievertraging. Mijn moeder? Die weet haar geldboom net zo min te vinden als ik.

Misschien kan het geld regenen, zoals ik laatst droomde?

Roosmarijn Tangenberg

Student Chinees Peking University, Beijing, China, derdejaars Geschiedenis en tweedejaars Chinees, Universiteit Leiden

    • Universiteit Leiden
    • Student Chinees Peking University
    • Tweedejaars Chinees
    • Roosmarijn Tangenberg
    • Derdejaars Geschiedenis