‘Hallo met Gena, wilt u niet meer bellen?’

Image from video shows 14 year old crocodile Gena, in her enclosure at an oceanarium in the eastern Ukraine city of Dnipropetrovsk Friday Jan 21 2011. Gena has been refusing food and acting listless after eating a cell phone dropped by a woman as she tried to photograph him in December. Aquarium workers initially didn't believe Rimma Golovko, a new mother in her 20s, when she complained that the crocodile had swallowed her phone. "But then the phone started ringing and the sound was coming from inside our Gena's stomach and we understood she wasn't lying," said an employee. The crocodile has not eaten or had a bowel movement in four weeks and appears depressed and in pain. (AP Photo/ Associated Press Television News) TV OUT
Image from video shows 14 year old crocodile Gena, in her enclosure at an oceanarium in the eastern Ukraine city of Dnipropetrovsk Friday Jan 21 2011. Gena has been refusing food and acting listless after eating a cell phone dropped by a woman as she tried to photograph him in December. Aquarium workers initially didn't believe Rimma Golovko, a new mother in her 20s, when she complained that the crocodile had swallowed her phone. "But then the phone started ringing and the sound was coming from inside our Gena's stomach and we understood she wasn't lying," said an employee. The crocodile has not eaten or had a bowel movement in four weeks and appears depressed and in pain. (AP Photo/ Associated Press Television News) TV OUT Krokodil Gena eet niet meer na he opeten van een mobiele telefoon (AP Photo/ Associated Press Television News)

De veertienjarige krokodil Gena slikte vorige maand de mobiele telefoon in van een bezoeker van een aquarium in de Oekraïne. In eerste instantie geloofden de medewerkers niet dat de krokodil de telefoon had opgegeten. Totdat het ding afging in de buik van het dier.

U kunt u voorstellen dat het rinkelen van een telefoon in uw maag nogal afleidt van de dagelijkse bezigheden. Dat geldt ook voor een krokodil. Sinds het inslikken van de telefoon is Gena lusteloos, beweegt hij niet meer en lijkt hij pijn te hebben. Volgende week zullen dierenartsen röntgenfoto’s gaan maken om te kijken waar de telefoon zit en of hij eruit kan. Dit alles maakt het nieuws toch ernstiger dan de kop van dit bericht doet geloven.

Gelukkig kan de eigenaresse van de telefoon dit bericht nog enigszins luchtig maken. Zij heeft namelijk al aangegeven dat het geen probleem is als haar telefoon niet te redden valt tijdens de operatie. Ze neemt genoegen met haar simkaart, omdat er foto’s en contactgegevens op staan.

    • Hans Klis