Haase buigt voor Roddick in Australian Open

Robin Haase in zijn partij tegen Andy Roddick vandaag. Foto Reuters / Yuriko Nakao

Robin Haase is er niet in geslaagd door te dringen tot de achtste finales van de Australian Open. De Hagenaar ging in Melbourne in vier sets onderuit tegen de als achtste geplaatste Amerikaan Andy Roddick.

Voor de 23-jarige Haase was het zijn eerste optreden in de derde ronde van een grandslamtoernooi.

Haase leek zich aan het begin van de partij lelijk te verstappen, maar na een korte blessurebehandeling was er van fysiek ongemak niets meer te merken. In een voortreffelijke eerste set wist hij Roddick bij tijd en wijle te overklassen en ook in het tweede bedrijf was er weinig op het spel van de Nederlander aan te merken, zo beschrijft Novum.

De tiebreak van de tweede set werd echter het keerpunt van de wedstrijd. Haase sloeg prompt twee dubbele fouten en gaf Roddick daarmee de kans de stand weer gelijk te trekken. De tegenvaller had zowel mentaal als fysiek een slechte uitwerking op de nummer 62 van de wereld, die steeds moeizamer over de baan strompelde en zijn foutenlast steeds verder zag oplopen. Roddick kwam niet meer in de problemen en plaatste zich zo voor de achtste keer in zijn loopbaan voor de vierde ronde in Melbourne. Cijfers: 6-2, 6-7 (2), 2-6, 2-6.