Eindhoven is 'slimste' regio

Eindhoven is voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot één van de zeven ‘intelligentste gemeenschappen’ ter wereld door het Intelligent Community Forum. Deze denktank stelt dat de uitdaging om welvaart te creëren steeds meer op het bord van steden en regio’s komt te liggen waarbij de communicatie-infrastructuur cruciaal is. De regio-Eindhoven, waar veel ICT-bedrijven zijn gevestigd, verdient de eer dankzij het ‘brainport’-concept. „Deze publiek-private samenwerking maakt van de regio een open innovatieplatform.” Het resultaat: verviervoudiging van het aantal high-tech start-ups de afgelopen tien jaar, 55.000 extra banen en een werkloosheid die lager ligt dan het landelijk gemiddelde. Later dit jaar volgt de uitverkiezing van dé regio van het jaar. De concurrentie bestaat uit Chattanooga (Tennessee), Riverside (Californië) en Dublin (Ohio) in de VS; Issy-les-Moulineaux, Frankrijk; Stratford en Windsor-Essex, beide in Canada. Vorig jaar ging de prijs naar Suwon, Zuid-Korea. (NRC)