De hakken zijn hoog, schouders bloot, het eten wat te weinig

None

Blender

Schiedamsevest 91, Rotterdam. www.blenderrotterdam.nl

eten ***

service **

sfeer ****

Een nieuw restaurant in Rotterdam! En je kunt er ook dansen! Dat kan de stad wel gebruiken. Een initiatief als Blender kunnen we dus alleen maar toejuichen.

Maar hoe is het er? De tekst op de website voorspelt niet veel goeds: ‘Blender brengt een stukje Manhattan naar Rotterdam’. Een stukje Manhattan? Maar zo ziet dat er dus uit: de ruimte oogt fris, met witleren banken en oranje stoelen. Strak en stoer, door de bakstenen muren en betonkleurige plafonds, maar niet kil. Dat heeft te maken met het licht en de verschillende niveaus: vanaf de begane grond kijk je op de dansvloer een verdieping lager (mooi!). Dat het deze vrijdagavond, een dag na de opening, lekker volloopt helpt ook mee. Stelletjes maar vooral groepen vrienden en vriendinnen komen mooi uitgedost een kijkje nemen. De hakken zijn hoog, de schouders bloot. Dat lijkt tijdens het eten misschien enigszins exorbitant, maar als vanaf 22.30 uur de dj steeds luider zijn plaatjes draait passen zij perfect in de setting.

Ook over het eten lovende woorden. Mals is het vlees, bijzonder de combinaties (hemelse modder met tuinkers). Het is wel wat weinig. Bij het hoofdgerecht komen geen groenten, aardappelen of frieten en die staan ook niet apart op de kaart om bij te bestellen.

In ons geval duurde het wel even voor we konden beginnen met eten. Eerst was de bestelling niet bij de keuken binnengekomen, daarna kwamen er twee verkeerde voorgerechten. De ober leek het te willen goedmaken met een joviale hand op onze schouder. En wat we dan precies voorgeschoteld kregen? „Gebraden eendenborstfilet in een saus van...iets lekkers.”

Opstartongemakjes? Wellicht. Desalniettemin is Blender hopelijk een beter lot beschoren dan zijn voorgangers die het in deze inham van de Witte de Withstraat nooit erg lang volhielden.

    • Marleen Luijt