Ben Saunders wint The Voice of Holland

Ben Saunders heeft vanavond The Voice of Holland gewonnen. Geen verrassing, hij werd door velen al gezien als de gedoodverfde winnaar van de talentenjacht van RTL4. Na het tellen van de eerste stemmen stond hij al op de eerste plaats. En eerder werd al bekend dat zijn single het vaakst is gedownload.

Zijn broer Dean Saunders staat morgen in de finale bij Popstars van SBS6.

Wat staat Saunders te wachten nu hij als winnaar uit de strijd is gekomen? Geen lucratieve platendeal, zo blijkt uit het artikel van Stijn Bronzwaer en Lineke Nieber in nrc.next vanochtend. Zij schreven over de wurgcontracten die deelnemers van dit soort talentenshows moeten tekenen. Bij The Voice of Holland kan je volgens advocaat H.J van der Tak wel vijf jaar vastzitten zonder maar iets te mogen opnemen:

Er zijn allerlei extra voorwaarden. Iedereen die deelneemt aan The Voice of Holland geeft aan 8ball Music tot drie maanden na de laatste uitzending het exclusieve recht op een single. Als 8ball Music die single wil, is er opnieuw een termijn waarin de platenmaatschappij kan beslissen of er daadwerkelijk opnames komen. “Voor je het weet heb je 8ball vijf jaar aan je broek hangen”, rekent Van der Tak voor. “Ook al eindig je op de zeshonderdste plaats.”

Maar voordat we ons daar zorgen over moeten gaan maken, kunnen we hieronder nog een paar van de mooiste momenten van Ben bekijken:

Zijn auditie

De eerste battle tegen deelneemster Yvette Keijzer

http://www.youtube.com/watch?v=BMldgznd1qY

Zijn single ‘Kill for a breaking heart’

De beruchte zoen on-stage met zijn nieuwe vriendin

http://www.youtube.com/watch?v=rYpV9x2TNMQ

Het duet met zangeres Duffy in de finale

http://www.youtube.com/watch?v=KGYYr1ctsz8

    • Hans Klis